Endelig......

....tid til et lite advents innlegg :-D Det er travle tider på Arneberg!Håndball,jobb og juleforberedelser går hånd i hånd.Alle fryder seg for snøen har kommet :-O.Det har blitt lysere,renere og julestemningen er på topp!


Julestemning på Arneberg :-O
Ha en flott kveld!



Adventspynting i kjøkkenvinduene :-)



 I dag har deler av fridagen gått med til vindusvask og adventspynting i kjøkkenvinduene.En koselig jobb egentlig.Nå er det så mørkt ute så det skal bli godt med litt ekstra lys i vinduene :-)
Ikke så lett å ta bilder i mørket!





Ellers produseres det også små herligheter som skal romme litt søtsaker....mmmmmm :-D




Noen litt mer eksklusive enn andre :-O








Foran det lille jeg ser på tv...flere monogrammer.Rødt håndkle denne gangen,forandring fryder ;-) Det gjelder å utnytte tiden! Denne helgen blir travel med både ekstra jobbing og håndballkamper for lillebror og mellomstebror.Tvi,tvi.....heter det det da.......?





Loppisfunn... puff før og etter.



Etter noen omganger vask,puss,maling og nytt stoff til puta.......




...ble resultatet slik :-)
Nå er den pent plassert på soverommet med sokker!



 

Ha en fortsatt fin kveld ;-)



Me har juksa litt........ et lite tips!

Brodering av monogram er gøy og dekorativt...og det er flotte gaver å gi bort!
Men det er ikke så lett å sy på stoff som er ujevne i vevinga.Det blir vanskelig å telle seg frem til et bra resultat da :-/  Jeg har funnet ut at det går "meget bedre" om jeg tråkler fast et stykke med tellelin på stoffet først.Tellelinet trekker jeg ut ut tråd for tråd når jeg er ferdig med broderiet.Det tar litt ekstra tid men resultatet blir myyye finere.Dette har jeg gjort på babysengetøy og putetrekk også :-O






Her produseres det stadig noe nytt ;-O Denne gangen er det papir som gjelder....





Her skal det arbeides!  ;.)
 Ha en fin og kreativ dag!




Julenissens verksted i mørketiden........





Her på østlandet er det "mørketid"!Det regner,er tåkete og mørkt:-/
Så her er det full fyr i peisen,stearinlysene brenner,kaffe i koppen og i "julenisseverkstedet" jobbes det på høygir :-D  Det finnes vel egentlig ikke bedre forhold for å få kreativiteten til å blomstre...eller......:-O




Det finnes så utrolig mange flotte mønster på monogrammer rundt om på nettet og i bøker/blader:-)
Jeg har blant annet funnet mange flotte i DENNE bloggen!

Ha en riktig fin søndag der ute i tåkeheimen ;-)





Hva slags JULEKALENDER har dere...?

"Neste år vil jeg ikke ha pakkekalender " sa store bror i fjor....han ville ha flaxkalender!Ja,ja tenkte jeg,han har nok ombestemt seg innen neste år;-)Men nei,det samme svaret fikk jeg i år.
"Det vil jeg ha også"sier lillebror....jeg har lokket med sjokolade og andre søte innslag blant pakkene,men han står på sitt :-O Ok,vi får ta et prøveår og se hvordan det går!
Mellomstebror har ingen store planer om å forandre på julekalendertradisjonene...heldigvis ;-O For mor i huset blir det rart å skulle kjøpe inn 24 gaver isteden for 72....



Julekalenderen har alltid hørt til tradisjonen her i huset.Det skal være den samme hvert år :-D Denne har fulgt oss siden storebror var veldig liten.Den laget jeg av kledningsbord fra det gamle vedskjulet på gården her.Bordene hadde helt riktig slitasje og mangel på maling :-) som en riktig gammel låve skal ha!!
Det finnes så mange fine hjemmelagde julekalendere der ute i blogglandia...hadde vært gøy om flere kunne vise frem sine ....?
Ha en fin fredag!Her gleder vi oss veldig til rakfisk og pinnekjøtt i kveld...en forsmak på julen;-O

Hverdagsgleder...og ny brødboks!

Hverdagsgleder kan jo være så mangt :-) En av de kan være en stor haug med dekorative til og fra lapper (som mannen i huset lurer veldig på hva jeg skal bruke til...og om det ikke hadde vært enklere å kjøpe de  i butikken ;-O)som ligger ferdige til bruk!.1:Tror ærlig talt ikke han er særlig angrepet av julestemning.2:Han er mann....:-b!
MAMMA!Har jeg bare drømt eller går jeg på håndball nå......lillebrors første kommentar, da han slår øynene opp tirsdag morgen,etter en vellykket debut på håndballtrening mandag :-O Definitivt kvalifisert som en HVERDAGSGLEDE!


Ny brødboks!Kan helt klart klassifiseres som en hverdagsglede(utrolig nok mener kanskje noen);-O
Nå skal jeg ut og få litt frisk luft!
Ha en fin kveld!




Stillhet........og rensing av stempler.

...på bloggen betyr ikke at jeg har gått i hi!!Nei da, her jobbes det ;-) Pakkelapper får man ikke for mange av,så her produseres det på løpende bånd:-)




Pussig men det ser ut til at hjertene tar overhånd i år.....




Under fjordårets produksjon av kort og merkelapper fant jeg ut en grei måte å rense stemplene på.Jeg gikk på nærbutikken og kjøpte våtservietter som brukes til å fjerne sminke....dette fungerte helt suverent!Selv om stempelsverten hadde satt seg godt fast :-)






PEPPERKAKEFORMER av ymse slag....

I dag ble jeg veldig inspirert av et annet innlegg som bl.a handlet om pepperkakeformer.Jeg har alltid hatt en "greie" for pepperkakeformer!Alltid på utkikk etter nye og spennende former :-D

Hele familien er egentlig involvert i dette så alle har koblet på radaren ;-O Broren min i USA har handlet mye til meg...der borte er utvalget av "utradisjonelle"fasonger stooooort.







Så når den store "pepperkakebakedagen" er over på Arneberg kan du knaske på både strukeinstrumenter,hammere,spøkelser,giraffer,tåteflasker.krokodiller,kart,sommerfugler,tekanner,delfiner føtter og mange andre velsmakende fasonger ;-O
JAKTEN FORTSETTER........!
Ha en fin fredag!




Kurver,"stæsj! og julestemning :-D




Ny kurv har funnet veien inn i gangen.Kurver er kjekke greier!De ser bra ut,rommer det utroligste og trenger veldig lite vedlikehold :-O


Hmmmmm......her må det visst litt rydding til!








Litt "stæsj" har lurt seg inn her også ;-) Hjerter og kule i fattigmannsølv fra Kid, søte bånd fra søstrene Grene og kjøkkenhåndklær i julefarger fra Ikea!
Kanskje jeg har litt rødt broderigarn liggende.....;-)
Ute snør det "kjerringer" i dag og julestemningen er i anmarsj!
Ha en fin dag:-D





DAGENS BESTE BLOGGTIPS...?

Sølvpuss er IKKE gøy!!Så jeg suger til meg alle tips jeg kan få for å gjøre den jobben enklere ;.)På min lille bloggrunde i dag kom jeg over et tips,som absolutt er verdt å prøve.Besøk Beates verden  å se hvordan det kan gjøres,enkelt og greit :-) I disse travle førjulstider må vi ta med oss alle gode tips!





JEG KLARTE DET......!



Med veldig god hjelp fra damen bak den koselige bloggen
Min lune hule så kan jeg også lage en collage;-)
Tusen takk til deg :-D






Høst går mot vinter......



I dag tok mannen og jeg en dagstur på hytta.Godt å få opp litt av vinterens forbruksvarer :-)
På tide å ta inn klesklypene fra snora.....et tynt snølag på bakken og begynnende is på vannet.Flott men kaldt brrrrrrrr ;-)





Deilig med frisk luft........


......deilig å komme inn til varmen fra peisen og ny bok også :-)